Kysymyksiä? info@carnivalnews.net

Raveista voiton makuun

Olet koskaan ollut livenä raveissa? Vai oletko tyytynyt seuraamaan ravilähetyksiä oman kodin lämmöstä tai kenties sporttibaarin monitoreista? Yksi vaihtoehto on ollut myös kioskien totonurkkaus, vaihtoehtoja on ollut tarjolla joka lähtöön ja vedonlyöjille löytyy nykyään rutkasti erilaisia tarjouksia ja bonuksia. Vedonlyönnin bonuksista puhuttaessa tarkoitetaan tietenkin esimerkiksi talletusbonuksia tai ilmaisvetoja ravivedonlyöntiin.

Ravit ja hevoset ovat vain yksi osa niistä monista vaihtoehdoista, joita urheilun maailma meille pelaajille tarjoaa lähes joka päivä maanantaista sunnuntaihin, lue lisää esimerkiksi pitkästä vedosta ja erilaisista eduista mitä Euroopassa on pelaajille tarjolla. Esimerkiksi raviurheilu on maailmalla pienemmässä roolissa kuin Englannissa, Ranskassa, Italiassa ja USA:ssa vallalla olevat laukkakisat. Kavioliiga on kuitenkin Suomessa se, mitä seurataan – mutta onko siitäkään lajin pelastajaksi, eli saadaanko silläkään nostoa lajiin, jota pelaavat lähinnä jo iäkkäämät rahapelien ystävät?

Tiesitkö muuten, että raveissa Suomen suosituin totopeli on Kaksari, jossa pitää tietää lähdön kaksi parasta hevosta – hevosten keskinäisellä järjestyksellä ei ole väliä. Helpoimpia ja varsinkin aloittelevalle pelaajalle osumia tuovia pelejä ovat Voittaja ja Sija.

Nykyään meillä suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet pelata myös naapurimaiden ravilähtöjä ja varsinkin Ruotsin kisalähdöt ovat meillä hyvinkin saatavilla. Hevosurheilun kisalähtöjä on eurooppalaisilta vedonlyöntioperaattoreilta saatavilla mm. Norjasta, Ranskasta, Saksasta, Italiasta, Brasiliasta, Turkista, Australiasta, USA:sta, Kanadasta ja Uruguaysta – eli kisoja on tarjolla paljon jopa päivittäiseen pelaamiseen, jos haluaa laajentaa pelaamistaan suomalaisten kohteiden lisäksi.

Ravihevosen omistajaksi?

Toisaalla voimme lähteä urheiluun myös omistajaksi. Voimme ostaa jääkiekko- tai jalkapallojoukkueen osakkeita ja toivoa, että kenties joskus seura jopa pärjää taloudellisesti, johon kuitenkin vain ne joukkueet, jotka yltävät Eurokentille pääsevät. Tai sitten voimme lähteä osaomistajaksi ravihevoseen – siinä voi hyvällä tuurilla oikeasti päästä osaksi voittorahoja.

Kimppaomistaminen on helppo ja edullinen tapa omistaa ravihevonen. Porukassa kuluriski pienenee ja elämykset ovat moninkertaiset. Vaihtoehtoja on useita, pienemmistä kymmenen osuuden yhteisomistuksista aina tuhannen osakkaan Raviliigaan. Kuvassa Raviliiga-Travliga HIFK:n varsa poseeraa vierellään HIFK:n pelaajat Lennart Petrell ja Juhani Tyrväinen. Raviliigasta lisää alempana tällä sivulla. Myytäviä hevosia ja kimppaosuuksia voi etsiä esimerkiksi ravinetti.fi-sivustolta sekä Suomen Hippoksen sivuilt

https://www.vermo.fi/raviurheilu-vermossa/ravihevosen-omistajaksi.html

Urheilun vaikeudet

Tämä vuosi 2020 on ollut kaikille vaikea ja täynnä tilanteita, joita emme ole aiemmin kokeneet. Myös urheilu on joutunut väistelemään virustilannetta ja tapahtumia on siirretty ja peruutettu. Kilpailuja on järjestetty ilman katsojia tai rajoitetuin katsojamäärin ja esimerkiksi eUrheilun kaikki tämän vuoden areenaturnaukset on peruttu ja vuosi on menty maaliskuusta lähtien online-turnauksina – johon kenties nyt marras/joulukuussa on tulossa yksi poikkeus Saksan Kölniin. Raveissakin oli keväällä pitkän aikaa epätietoutta, koska ja missä päästäisiin ajamaan.

Urheilusta ja sen tapahtumista tulee väistämättä aivan erilaisia kun jalkapallo-ottelua ei olekaan seuraamassa tuttuja kymmeniä tuhansia katsojia. Tilanteen on pakko näkyä myös pelaajien otteissa, ei muuten esimerkiksi Liverpool olisi hävinnyt Aston Villalla valioliigassa peräti 7-2.

Ravien tulevaisuus

Totopelaamisen voi pelastaa hyvät ravikilpailut, mutta valitettavasti ravikilpailut eivät pelasta koko lajia. Raviurheilun osalta voidaan puhua globaalista kriisistä. Koko hevosurheilu on globaalisesti lamassa, eikä positiivisia merkkejä ole paljon näkyvissä. Hevosiin, niiden kasvattamiseen ja hoitamiseen liittyy niin paljon manuaalisia työvaiheita, että nykyaikaisessa digitaalisessa maailmassa tuntuu laji olevan pahassa välikädessä. Suomessa totopelaaminen täytti kaksi vuotta sitten 90 vuotta ja näillä näkymin kyllä se 100 vuotta tulee täyteen, mutta lajin pitää kehittyä ja tulla nykyaikaiseksi kilpalajiksi, joka pystyy kamppailemaan muiden lajien rinnalla pelimarkkinoilla.

Suomessa raviurheilua tuetaan valtion toimesta kohtuullisesti. Tuki tulee Veikkkauksen voittovaroista ja on tasolla noin 40 miljoonaa euroa vuodessa- ei siis kovin paljon, jos miettii, että Veikkaus on jakanut vuosittain yli miljardin euron rahapotin ympäri Suomea. Veikkauksen voittorahoista neljä prosenttia ohjataan hevosurheilulle, mutta tämä luonnollisestikaan ei voi olla kehityksen kannalta paras mahdollinen tapa kehittää lajia. Jos Suomi siirtyisi eurooppalaisen mallin mukaisesti lisenssimäiseen rahapelimalliin, voitaisiin hevourheilunkin tukijärjestelmä miettiä aivan eritavalla, ilman prosenttiosuutta suomalaisten pelitappioista.

Vastaa